Bloesemtherapie

Bij de bloesemtherapie gaan we ons niet richten op de lichamelijke kant van een ziekte maar wel op onze “psyche”, de gemoedstoestand. Hoe voelen we ons? Hoe reageren we? Dat zijn belangrijke zaken waarop we gaan inwerken. Negatieve stemmingen zijn de oorzaak van veel aandoeningen. Wanneer we dat oplossen gaan we zien dat de lichamelijke verschijnselen (= ziekten) ook verdwenen zijn. De therapie bevat de genezende energie├źn van de bloemen waarvan ze gemaakt zijn. Negatieve karaktertrekken worden omgezet in stromen in positieve eigenschappen. Ze helpen om energie- blokkades op te heffen en laten onze energie weer vrij stromen. zo kunnen ze een grote hulp zijn bij het doormaken van de verschillende ontwikkelingsstadia van een kind of helpen bij het verwerken van bepaalde trauma’s zoals een geboortetrauma, ziekenhuisopname, een scheiding, … ze is gericht op de”zelfhulp” van ieder individu.

Voor iedere gemoedsgesteldheid of emotie is er een specifieke remedie. Het is dus belangrijk om de juiste remedie te kiezen die bij je persoonlijkheid en je gemoedsgesteldheid past

Volgens Dr. Bach voelen we ons goed wanneer onze geest, lichaam en ziel in evenwicht zijn. Het is juist dit evenwiicht dat de bloesemremedies proberen te herstellen of te behouden. De Bach Bloesem remedies zijn 100% natuurlijk en niet verslavend. Ze kennen geen bijwerkingen. ze kunnen worden ingenomen door volwassenen en kinderen. zelfs dieren en planten kunnen ermee geholpen worden. De Bach Bloesem remedies kunnen zonder problemen gebruikt worden naast iedere andere geneeswijze. Zij belemmeren de uitwerking hiervan niet.